Nieuwsbrief X-Callantsoog 3-2019 (X-Run editie 2019)

De X-Run editie 2019 is op 12 oktober en de inschrijving is nog steeds open. Wij kunnen nog deelnemers hebben. Dus schrijf je in. We hebben verschillende afstanden.


Lees meer

Nieuwsbrief X-Callantsoog 2-2019 (X-Bike editie 2019)

De X-Bike editie 2019 is op 13 oktober en de inschrijving is nog steeds open. Wij kunnen nog deelnemers hebben. Dus schrijf je in. Het is toch gaaf met z'n alle mee te doen?!


Lees meer

Nieuwsbrief X-Callantsoog 1-2019

Het weekend van 12 en 13 oktober 2019 staat in het teken van de X-Run en X-Bike. Zaterdag 12 oktober zal de X-Run worden gehouden en zondag 13 oktober de X-Bike.


Lees meer

Nieuwsbrief X-Callantsoog 2018

Het weekend van 22 en 23 september in één woord omschrijven, is niet te doen. De weersomstandigheden hebben veel impact gehad.


Lees meer

Nieuwsbrief X-Bike 2-2018 (Jouw Bike, jouw X-Bike inschrijving nog open)

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de X-Bike. Wil je met één van de afstanden mee doen? Schrijf je in en je bent deelnemer op 23 september.


Lees meer

Nieuwsbrief X-Run 2-2018 (Jouw Run, jouw X-Run inschrijving nog open)

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de X-Run. Wil je met één van de afstanden mee doen? Schrijf je in en je bent deelnemer op 22 september.


Lees meer

Nieuwsbrief X-Bike 1-2018 (Jouw Bike. Jouw X-Bike!)

Op 23 september om 10:00 uur start de X-BIKE. Bikers wagen zich aan een 5 uur durende ATB-race op een prachtig en uitdagend parcours. Het strand alleen al is fantastisch!!


Lees meer

Nieuwsbrief X-Run 1-2018 (Jouw Run. Jouw X-Run!)

De X-Run is een offroad hardloopwedstrijd op een prachtig en uitdagend parcours. Het strand alleen al is fantastisch!! En de start & finish op het Dorpsplein van Callantsoog. Ieder zijn eigen ervaring. Ieder zijn eigen X-Run.


Lees meer

Nieuwsbrief 6-2017 (Impressie X-Run en X-Bike Callantsoog 2017)

Op een mooie nazomermiddag gingen 84 hardlopers de eerste editie van de X-Run aan. Er was een parcours van 10 kilometer uitgezet met diverse ondergronden. Na een pittige voorbereiding, was de organisatie verheugd dat het startschot viel. Alle voorbereidingen moesten de nu beloofde mooie tocht waarmaken. Bij de heren was het Hans Bader, Michel Emmerik en Jurian Glas, die als eersten het strand opliepen. Na het strand liep Jurian uit op de

Lees meer

Nieuwsbrief 5-2017 (Funklasse deelnemers)

De X-Bike funklasse gaat net als andere jaren gewoon door tijdens de X-Bike. Wij hebben een paar keer vernomen dat dit onduidelijk is, omdat je jezelf daarvoor op de site niet kan inschrijven. Op zondagochtend kun je daarvoor gewoon inschrijven. Je doet dan niet mee in de uitslagen en je krijgt geen goodie bag, maar je hebt wel 4 ronden vertier. De start is gelijk met de Team-bikers en met de individuele bikers. Wel start je achter hen...

Lees meer

Nieuwsbrief 4-2017 (Eerste herfststorm perfect voor X-Run en X-Bike!)

De storm van vandaag is ideaal voor de omstandigheden op het strand. De wind in combinatie met de zee, heeft het strand weer mooi vlak en kogelhard gemaakt. Als de omstandigheden in het weekend van 23 en 24 september weer lekker rustig zijn, kunnen de bikers en runners knallen over het strand. Iets om naar uit te kijken.

Lees meer

Nieuwsbrief 3-2017 (Strandpaviljoen Woest supersponsor X-Callantsoog)

Wij hebben Strandpaviljoen Woest benaderd om dit jaar over hun strandpaviljoen te runnen en te biken. Dat hebben zij zo positief opgepakt, dat zij gelijk super sponsor zijn geworden van ons evenement. Net nu wij ons evenement een nog professionelere uitstraling

Lees meer

Nieuwsbrief 2-2017 (Inschrijving X-Bike en X-Run geopend!!)

Vanavond om 20:00 uur gaat de inschrijving van de X-Run en de X-Bike editie 2017 open. De X-Run is het nieuwe cross-run evenement van 10 kilometer. De X-Bike is het oude Callantsoog on Wheels. Een 5 uur durende mountainbike race.

Lees meer

Nieuwsbrief 1-2017 (Callantsoog on Wheels wordt X-Bike en X-Run Callantsoog)

De afgelopen edities van Callantsoog on Wheels werden onder de vlag van Ondernemend Callantsoog georganiseerd. Al eerder hebben wij ons gebogen over het oprichten van een eigen Stichting. In april dit jaar hebben wij de daad bij het woord gevoegd.

Lees meer

Verslag editie 2016

De start van editie 2016 moest onverwachts 30 minuten worden uitgesteld. Om 10:20 uur stonden er bijna 300 bikers (64 individuele-, 67 teams- en 70 funklas-bikers) klaar om op de song "High Way to Hell" van "ACDC" geneutraliseerd naar het strand te gaan.

Lees meer

Verslag editie 2015

De zondagochtend begon voor de organisatoren om 6:00 uur. Controle van een dag eerder uitgezet parcours en de verdere inrichting van het plein, staat op het programma. De bikers kunnen vanaf 8:00 uur hun startnummers ophalen en dan wil je als

Lees meer

Verslag editie 2014

De start van de 5:30 uur durende wedstrijd was dit jaar niet vanaf het strand, maar vanaf het Dorpsplein. Het nieuwe plein leent zich daar bij uitstek voor. Er stonden sterke en goede bikers aan de start. In ieder geval alle winnaars van vorig jaar, maar ook namen die

Lees meer

Uitreiking cheque MLDS

Op zondag 21 september heeft editie 2014 van Callantsoog on Wheels plaats gevonden. Callantsoog on Wheels is een ATB race in en om Callantsoog. Het doel van de organisatie is bikers te vermaken in de sport die zij zo geweldig vinden op een afwisselend parcours. En dan lekker lang.

Lees meer

Verslag editie 2013

Na een behoorlijke natte, winderige zaterdag waarin het parcours en de hindernissen opgebouwd waren, begon de wedstrijddag prachtig. Een mooie blauwe lucht met af en toe witte wolk. De wind blies zachtjes uit het zuidwesten vandaan. Mooier kon de wedstrijd niet beginnen.

Lees meer

Editie 2013: spectaculaire steigerbrug

Durfde jij het aan? Editie 2013 kende een vier en een halve meter hoge brug waarover de deelnemers het Dorpsplein van Callantsoog op konden razen! Wat zou het dit jaar worden? Spektakel, het strand, natuur en nog veel meer in het prachtige, 10 kilometer lange parcours van Callantsoog on Wheels.

Lees meer

Callantsoog on Wheels, 15 september 2013, weer garant voor spektakel !!

Na de succesvolle mountainbike-editie van vorig jaar zal ook dit jaar weer de 5-uur durende + 1-ronde mountainbikewedstrijd verreden worden in en om Callantsoog. Het evenement zal dit jaar een nog professionelere vorm krijgen. Daarbij doelen wij op een verbeterde en herkenbaardere tijdsregistratie, het parcours en de verkeersveiligheid.

Lees meer